TURNAUSSÄÄNNÖT
Maanantai, 16 Maaliskuu 2015 08:14

1. JOUKKUEET, PELITAPA JA SIJOITUKSET

Turnaus on jaettu kahteen lohkoon, jossa pelataan tasavahvuisin joukkuein kukin joukkue toistaan vastaan. Alkulohkoissa pelataan 4 peliä/joukkue. Lohkosijoituksen perusteella lohkojen ensimmäiset, toiset, kolmannet, neljännet ja viidennet joukkueet pelaavat vastakkain. Turnauksen voitosta kamppailevat lohkojen ensimmäiset joukkueet ja pronssimitaleista lohkojen toiseksi sijoittuneet joukkueet. Kullekin joukkueelle tulee viisi (5) peliä.

 

Lohkosijoitus ratkaistaan seuraavasti: Voitto=2p, Tasapeli=1p Häviö=0p.

 

Pisteiden ollessa tasan järjestyksen ratkaisee:

1. Keskinäinen ottelu,

2. Pelattujen otteluiden maaliero,

3. Tehdyt maalit ja

4. Arpa.

 

Jatkopelit määräytyvät alkulohkojen sijoitusten ja turnausohjelman mukaisesti. Sijoitusotteluiden päättyessä tasapeliin, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla. Kaikki laukaukset ammutaan samaan päätyyn. Jäänajoa ei suoriteta ennen voittomaalikilpailua. Erotuomari päättää kumpaan päätyyn kilpailu suoritetaan. Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) pelaajalla kummastakin joukkueesta. Pelaajat ampuvat vuorotellen kunnes ratkaiseva maali on ammuttu. Jäljellä olevia laukauksia ei suoriteta. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan ”kerrasta poikki” periaatteella pari kerrallaan. Samaa pelaajaa ei saa laittaa suorittamaan laukausta samassa voittomaalikilpailussa ennen kuin kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat ampuneet.

 

Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelunsa alkaessa valmis aloittamaan ottelua, tuomitaan se hävinneeksi tuloksella 5-0. Peliaika on 2x15 min tehokasta peliaikaa, ottelun peliajan ollessa kuitenkin enintään 40 min suoraa aikaa. Erätauko on 1 min. Aikalisiä ei sallita. Jäänkunnostus suoritetaan joka toisen pelin jälkeen.

 

2. SÄÄNNÖT

 

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevia SJL:n juniori- ja kilpailusääntöjä.

 

Ote juniorisäännöistä:

”4.5. Peluuttaminen turnauksissa ja harjoitusotteluissa
Kaikissa alueella järjestettävissä turnauksissa ja harjoitusotteluissa on noudatettava näitä sääntöjä.
F1 -juniorien sarjakauden jälkeisissä harjoitusotteluissa ja turnauksissa saa pelata pitkällä kentällä
5-5 vastaan nuoremman E – juniori-ikäluokan säännöillä. Otteluissa voi käyttää nk. juniorituomaria.”

 

3. KOKOONPANOT

 

Joukkueiden pelaajaluettelot toimitetaan ennen turnauspäivää turnauksen järjestäjälle sähköpostitse. Joukkueen ottelukokoonpanot on vahvistettava turnaustoimistoon tuntia ennen joukkueen ensimmäisen ottelun alkua. Mahdollisista ottelukohtaisista kokoonpanomuutoksista on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 30 min ennen ottelun alkua. Kuhunkin otteluun saa ilmoittaa 18+2 pelaajaa.

 

4. JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN

Kaikki pelaajat palkitaan osallistumismitaleilla sekä kolme parasta joukkuetta pokaaleilla.

 

5. VAKUUTUKSET JA ENSIAPU

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähallille on järjestetty ensiapupiste, jonka toiminnasta tulee vastaamaan järjestävän seuran nimeämä ensiapuvastaava. Ensiapua on saatavissa koko turnauksen ajan.

 

6. TUOMARIT

Peleissä tuomitsevat Mikkelin jääkiekkoerotumarit ry:n tuomarit sekä Juniori-Jukureiden tuomarikoulutuksen saaneet vanhemmat juniorit.

 

7. AIKATAULUMUUTOKSET

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

 

8. TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET

Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, turnausesimies, tuomarien edustaja ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.