Poliisien turnausinfo ja -säännöt

Turnaus 2014

(Kuva. Turnauksen tilakartta - Jäähallit)

 

TURNAUSINFO

 

TURNAUSPAIKKA

 

Turnaus pelataan Mikkelissä Kalevankankaan ulkoilualueella sijaitsevissa Ikioma Areenalla ja harjoitushallissa, erillisen otteluohjelman mukaisesti 25.-26.3.2020 Hallien osoite on Raviradantie 24 Mikkeli. Turnauksen järjestelyistä vastaa Mikkelin Poliisiurheilijat ry, sekä Mikkelin alueen harrasteliigat ry.

 

Turnauksen reaaliaikainen tulospalvelu sekä muuta infoa löytyy osoitteesta www.turnauspiste.fi.

 

PELIAIKA


Peliaika on 2 x 15 min tehokasta peliaikaa. Maksimikokonaispeliaika on 45 min. Erien välissä ei puoltenvaihtoa. Pelien välissä on jäänajo.

 

SÄÄNNÖT JA LISENSSIT


Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste - ja seniorisääntöjä kts. alla.

Sijoitukset alkulohkoissa ratkeavat seuraavassa järjestyksessä:

 

  1. pisteet (voitto 2 pts., tasapeli 1 pts., häviö 0 pts.)
  2. keskinäinen ottelu
  3. maaliero (koko alkulohkon)
  4. tehdyt maalit (koko alkulohkon)
  5. vähemmän jäähyjä ottanut joukkue
  6. arpa

 

Jatko- ja sijoituspeleissä tasapelin jälkeen suoritetaan kerrasta poikki voittolaukauskilpailu. Mikäli peli edelleen tasan, jatketaan kerrasta poikki laukaisijaparein, laukaisia tulee olla joka kerta eri pelaaja. Ratkaisuparin maalintekijälle merkitään ottelun ratkaisumaali tilastoihin.

 

Turnaus on Suomen Jääkiekkoliiton alainen harrasteturnaus, jokaisella pelaajalla tulee olla henkilökohtainen pelipassi, tai joukkueella tapahtumapelipassi.

 

Turnauksissa pelipassiluokaksi riittää (kuvaa klikkaamalla liiton sivuille)

 

pelipassi2020

 

Lunasta oma pelipassisi TÄÄLTÄ (merkkaa joukkueeksi "Mikkelin alueen harrasteliigat ry") 

 

JOUKKUEIDEN ILMOITTAUTUMINEN JA KOKOONPANOT


Joukkueenjohtajan tulee käydä ilmoittautumassa turnaustoimistossa joukkueen saapuessa turnaukseen.


Lopulliset pelaajaluettelot on toimitettava viimeistään puoli tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua ottelun toimitsijoille.


Joukkueet varmistavat ennen jokaista peliä vastustajan paidan värin ja sopivat tarvittaessa kakkospaitojen käytöstä.

 

VAKUUTUKSET

 

Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, joten jokainen joukkue vastaa itse pelaajiensa vakuutusturvasta/pelipasseista.

 

ENSIAPU


Järjestäjien toimesta ei ole tarjolla ensiapua.

 

VARUSTESÄILYTYS


Jäähallissa on käytössä kaksi pukukoppia varusteiden säilytykseen yön yli (kts. havainnekuva kohta 6).

 

LUISTIMIEN TEROITUS


Turnauksen aikana on jäähallilla Juniori-Jukurien järjestämä teroituspalvelu, a 5 euroa.

 

KAHVIO


Turnauksen aikana on käytössä kahvio, jossa on tarjolla kanttiinievästä. Turnauspäiville on mahdollisuus tilata erillistä korvausta vastaan joukkueruokailut (15 hlö = 80 euroa / 20 hlö = 100 euroa, per ruokailu) jäähallille. Tilaukset sähköpostitse cafekeidas(at)gmail.com

 

Maksutavat, käteinen, pankki-/luottokortti.


Kahvion yhteydessä toimii myös turnauksen info- ja tulospiste.

 

JOUKKUEENJOHTAJIEN PALAVERI


Palaveri pidetään keskiviikkona 25.3.2020 klo. 18.00 alkaen Mikkelin poliisiaseman tiloissa os. Hallituskatu 4. Palaverin ohessa tarjolla on ruokaa ja juomaa. Osallistuminen 1 hlö/joukkue.

 

PALKITSEMISET


Sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan. Lisäksi jokaisen pelin jälkeen palkitaan direktoraatin valitsemat pelaajat kustakin joukkueesta tuotepalkinnolla.

 

TUOMARIT JA TURNAUKSEN JURY


Ottelut tuomitsevat Mikkelin jääkiekkoerotuomarit ry:n tuomarit sekä erikseen rekrytoidut poliisituomarit.


Ottelua koskeva protesti on jätettävä kirjallisena ottelun toimitsijoille tunnin sisällä ottelun päättymisestä. Käsittelymaksu on 50 €, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Protestin käsittelee jury joka koostuu järjestäjien edustajasta (Pasi Pippuri), kiistanalaisen ottelun tuomarista ja toimitsijasta. Lisäksi läsnä on molempien joukkueiden edustaja.

 

PUHELINNUMEROITA


Jäähallin vahtimestarit 044 794 2760


Järjestäjien edustajat:

Esa Nissinen 040 563 1817
Mika Viitikko 050 553 3925
Pasi Pippuri 040 771 0520

 

HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT 2018-2019

 

1. Yleistä

 

Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.

 

2. Varusteet

 

Kypärät ja kasvosuojukset

 

Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla CE hyväksytty. Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.

 

Kaulasuojat

 

Kaulasuojat ovat pakollisia.

 

Maalivahdin varusteet

 

Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset.

 

3. Lyöntilaukaus

 

Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

 

4. Taklaaminen

 

Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta.

 

Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

 

5. Korkealla mailalla pelaaminen

 

Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä.

 

6. Pienet rangaistukset

 

Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min ( tehokas peliaika ). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään eikä myöskään tilannetta, jossa pelaajan sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen.

 

Rangaistuslaukauksen aiheuttanut rikkomus ei kerrytä pelaajakohtaista rangaistusten määrää. Siirretty rangaistus josta seuraa maali ei kerrytä pelaajakohtaista rangaistusten määrää. Poikkeuksena on sääntökirjan säännön 114 vii kuvaama tilanne

 

Pienet käytösrangaistukset

 

Sääntöä 550 a. ja b. kohtia sovellettaessa erotuomari voi harkintansa mukaan määrätä pienen käytösrangaistuksen (2 min) tai käytösrangaistuksen (10 min). Pieni käytösrangaistus vaikuttaa jäällä olevien pelaajien lukumäärään samalla tavoin kuin pieni rangaistus sekä myös pelaajan rangaistuskertymään.

 

7. Käytösrangaistukset (10 min.)

 

Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen.

 

8. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

 

Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika). Ison rangaistuksen ( 5 min ) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

 

9. Yhtäaikaiset rangaistukset

 

Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

 

10. Maalivahdin rangaistukset

 

Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen hänet poistetaan ottelusta ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan, Pukeutumistaukoa ei sallita. Samalla tavalla menetellään ainoan maalivahdin loukkaantuessa tai muuten ollessa pelikyvytön. 

 

 11. Pitkä kiekko

 

Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.