PMTJK turnausinfo ja -säännöt

Jäähalli PMT

(Kuva. Turnauksen tilakartta - Jäähallit)

TURNAUSINFO

 

TURNAUSPAIKKA

 

Turnaus pelataan Mikkelissä Kalevankankaan ulkoilualueella sijaitsevassa harjoitusjäähallissa, erillisen otteluohjelman mukaisesti 17.-20.5.2023. Hallin osoite on Raviradantie 24 Mikkeli. Turnausjärjestäjä Mikkelin alueen harrasteliigat ry. Turnaus on Suomen Jääkiekkoliiton alainen harrasteturnaus.

 

Turnauksen reaaliaikainen tulospalvelu sekä muuta infoa löytyy osoitteesta www.turnauspiste.fi.

 

TAPAHTUMAPELIPASSI

 

Pelaajilla tulee olla henkilökohtainen SJL:n pelipassi, tai Jääkiekon PMT -turnaukseen hankittuna henkilökohtainen "Harrasterekisteröinti", joukkueena Mikkelin alueen harrasteliigat.

 

SIIRRY SJL:n tapahtumapelipassisivulle. Sivulla ohjeet kuinka passin osalla tulee toimia, sekä "pelipassiluokat" kohdasta mikä sinulle toimivin pelipassi kyseiseen turnauksen. Sivulla myös ohjeet tapaturman sattuessa turnauksessa.

 

TÄSTÄ SJL:n pelipassin ostoon, mikäli sinulla on jo tunnukset "Suomisport" -palveluun, aktivoi ja osta itsellesi sopiva pelipassi. Tapahtumaan, tai loppukaudeksi (voimassa 30.4.2024 saakka) mikäli pelaat tulevalla kaudella jotain SJL:n alaista kilpa- tai harrastesarjaa.

 

OHJE harrasterekisteröinnin lunastamiseen (2 e, +halutessaan vakuutus 30 e)

 

Pelipassiin ostossa tarvittavat täytettävät tiedot:

» Hae lajisi: Jääkiekko

» Valitse pelipassiluokka (harrasterekisteröinti 2 e -> tai joku muu jos pelaat jossain koko kauden)

» Missä seurassa: Mikkelin alueen harrasteliigat ry. (mikäli tarvitset vain PMT-turnaukseen, tai MAHL:n sarjakauteen)

» Vakuutus, vapaaehtoinen: Turnausta varten jos vakuutusta kaipaat, ota Try-out 7 vrk. (40 e)

» Milloin vakuutus alkaa: 17.5.2023

» Kertaa tapahtumat ja siirry maksamaan.

 

 

PELIAIKA


Peliaika on 2 x 15 min tehokasta peliaikaa. Maksimikokonaispeliaika on 45 min. Erien välissä ei puoltenvaihtoa. Pelien välissä on jäänajo.

 

SÄÄNNÖT


Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste - ja seniorisääntöjä kts. alla. Joukkuepisteet alkusarjoissa harraste- ja kilpaturnauksessa. Voitto = 3 pts., tasapeli = 1 pts., häviö = 0 pts.

 

Sijoitukset ratkeavat seuraavassa järjestyksessä (lohkovaihe):


1. Pisteet
2. Maaliero (alkulohko)
3. Tehdyt maalit (alkulohko)
4. Keskinäisen ottelun pisteet. (alkulohko)
4. Vähemmän jäähyjä (alkulohko)
5. arpa

 

Aikalisät sallittu

 

JOUKKUEIDEN ILMOITTAUTUMINEN JA KOKOONPANOT


Joukkueenjohtajan tulee käydä ilmoittautumassa turnaustoimistossa (havainnekuva, kohta 2.) joukkueen saapuessa turnaukseen.


Lopulliset pelaajaluettelot on toimitettava viimeistään kutakin turnausta edeltävänä sunnuntaina, sähköpostiin pasi(at)mahl.fi.


Joukkueet varmistavat ennen jokaista peliä vastustajan paidan värin ja sopivat tarvittaessa kakkospaitojen käytöstä. HUOM! Turnausjärjestäjällä on tarjolla varapaitoja.

 

VAKUUTUKSET

 

Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, joten jokainen joukkue vastaa itse pelaajiensa vakuutusturvasta. Järjestäjä on vakuuttanut turnauksen tapahtumavakuutuksella, joka kattaa toimihenkilöiden vakuutusturvan, sekä irtaimiston.

 

ENSIAPU


Järjestäjien toimesta ei ole tarjolla ensiapua.

 

KAHVIO


Turnauksen aikana on käytössä kahvio, jossa on tarjolla kanttiinievästä. .

 

Maksutavat, käteinen, pankki-/luottokortti.


Kahvion yhteydessä toimii myös turnauksen info- ja tulospiste.

 

TUOMARIT JA TURNAUKSEN JURY


Ottelut tuomitsevat Mikkelin jääkiekkotuomarit ry:n tuomarit.


Ottelua koskeva protesti on jätettävä kirjallisena ottelun toimitsijoille tunnin sisällä ottelun päättymisestä. Käsittelymaksu on 50 €, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Protestin käsittelee jury joka koostuu järjestäjien edustajasta (Pasi Pippuri), kiistanalaisen ottelun tuomarista ja toimitsijasta. Lisäksi läsnä on molempien joukkueiden edustaja.

 

PUHELINNUMEROITA


Jäähallin vahtimestarit 044 794 2760


Järjestäjien edustajat:

Pasi Pippuri 040 771 0520

Mikko Luukkonen 0442099199

 

HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT 2021-2022

 
1.  Yleistä
Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.


2. Varusteet

Kypärät ja kasvosuojukset
Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla CE-hyväksytty. Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.

Kaulasuojat
Kaulasuojat ovat pakollisia.

Maalivahdin varusteet
Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset.3. Lyöntilaukaus
Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.4. Taklaaminen, laitataklaus, selästä taklaaminen, päähän kohdistuvat taklaukset, keihästäminen ja mailan päällä lyöminen
Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta.

Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan minimissään iso rangaistus (5 min.) ja pelirangaistus (20 min.) tai ottelurangaistus (25 min.). Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

Keihästämisestä ja mailan päällä lyömisen yrityksestä tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan minimissään iso rangaistus (5 min.) ja pelirangaistus (20 min.) tai ottelurangaistus (25 min.). Jos keihästäminen tai mailan päällä lyönti osuu vastustajaan, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).5. Pienet rangaistukset
Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min (tehokas peliaika) tai 3 min. (suoraa aikaa). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään, eikä myöskään tilannetta, jossa sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen.6. Käytösrangaistukset (10 min.)
Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen.
Käyttäytymisrangaistuksista (10 min.) seuraa automaattisesti seuraavan sarjaottelun pelikielto.7. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset
Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika) tai 8 min. (suoraa aikaa). Ison rangaistuksen (5/8 min) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen (20 min).

Pelirangaistuksen (20 min) tai ottelurangaistuksen (25 min) saanut pelaaja poistetaan ottelusta. OR aiheuttaa myös 5:n minuutin vajaalukuisuuden. OR tai PR tapauksessa rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaajalle tuomitaan pelirangaistus, on hän automaattisesti pelikiellossa seuraavassa sarjaottelussa. Kurinpitäjä voi määrätä tilanteesta myös pidemmän pelikiellon.

Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa, kunnes kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen ja määrännyt pelikiellon pituuden.8. Yhtäaikaiset rangaistukset
Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.9. Maalivahdin rangaistukset
Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan. Jos ainoa maalivahti loukkaantuu, saa hänen tilalleen pukea yhden kenttäpelaajan.10. Pitkä kiekko
Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.

 

Jääkiekon PMT XVII - Sarjataulukko Kilpa

# JOUKKUE O PTS
1 HC Alapiha 5 12
2 Con Frutos 5 10
3 Hyeenat 5 9
4 Dandemi 5 7
5 HC Konkurssi 5 6
6 Lepakkoketut 5 0